Minipolo waterpoloballen welke maat?

De minipolo waterpoloballen worden zoals de naam al aangeeft alleen gebruikt bij het minipolo. Het minipolo in Nederland is opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën:

  • De F jeugd bestaat uit kinderen van 9 jaar en jonger.
  • De E-jeugd is 9 t/m 11 jaar.
  • De D-jeugd is 12 t/m 14 jaar.

Met welke maat waterpolobal speelt het minipolo?

De  officiële spelregels en richtlijnen van de KNZB geven hier geen advies over. De waterpoloverenigingen in Nederland en België hebben echter voor een maat 3 gekozen voor het minipolo. Bij de allerkleinste (F jeugd) wordt er bij uitzondering voor een maat 2 gekozen.

Wat is het officiële gewicht en de diameter van een minipolo waterpolobal?

Natuurlijk zijn er officiële richtlijnen waar fabrikanten van minipolo waterpoloballen aan voldoen. Een maat 3 minipolo waterpolobal heeft een omtrek van 58 – 60 cm. Het gewicht van de minipolo bal ligt tussen de 300 en 325 gram.
Een maat 2 minipolo waterpolobal heeft een omtrek van 52 – 55 cm. Het gewicht van deze bal ligt ook tussen de 300 en 325 gram.

Welke kleur moet een minipolo waterpolobal hebben?

De kleur van de minipolo waterpolobal maakt in principe niet uit. Officieel bepaalt de spelleider / scheidsrechter naar eigen inzicht of een bal geschikt is of niet. De belangrijkste redenen om een minipolobal af te keuren zijn:

  • De minipolobal is te zacht of te hard opgeblazen
  • De minipolobal is te kaal of te glad
  • De minipolobal heeft een kleur die niet goed te onderscheiden is.

In de praktijk zal het echter niet snel gebeuren dat een minipolobal wordt afgekeurd.

Welk merk minipolo waterpolo moet ik kiezen?

Allereerst is het fijn om op te merken dat (bijna) alle merken dezelfde richtlijnen gebruiken. De minipoloballen die in Nederland dus worden verkocht voldoen aan het officieële gewicht, omtrek en kleur.

Minipolo waterpoloballen voor pupillen en mini’s. Officiële wedstrijd waterpoloballen die uiteraard ook zeer geschikt zijn voor de trainingen. Pupillen en mini’s spelen met een maat 2 of maat 3 waterpolobal. Ons assortiment minipolo waterpoloballen zijn met de hand geruwd voor extra grip.
Ruime keuze uit meerdere merken en kleuren mini waterpoloballen. Kies een opvallende kleur om jouw bal te herkennen tijdens de training. Als vereniging heeft u de keuze uit meerdere voordeelbundels van 10, 25 of meer mini waterpoloballen. De voordeelbundels zijn extra voordelig en in ons ruime assortiment zit altijd wel een kleur die bij uw vereniging past!

Op dit moment zijn de bekende merken Waterfly en Epsan niet meer leverbaar. Deze fabrikanten van waterpoloballen zijn (tijdelijk) gestopt met de productie van hun mini waterpoloballen. Natuurlijk is er nog genoeg keuze uit de merken Arena, Turbo en Winart. Deze merken staan bekend om hun mini waterpoloballen van zeer goede kwaliteit en ongekende grip.

Winart minipolo waterpoloballen

Winart heeft een groot aanbod aan minipolo waterpoloballen in maat 2 en maat 3. In beide maten zijn wel 10 verschillende kleurencombinaties op voorraad. De Winart minipolo waterpoloballen zijn van zeer goede kwaliteit en hebben een superieure grip. De minipolo ballen voldoen aan alle officiële eisen van de KNZB en worden dan ook vaak op officiële wedstrijden en toernooien gebruikt.
Door het grote aanbod aan verschillende kleuren zijn de Winart minipolo ballen zeer populair bij verenigingen.
De prijs kwaliteit verhouding is geweldig en hierom is het merk Winart een grote aanrader!